PRIMUL CURS „CREAFUTURE”
În perioada 27 – 31 iulie 2020 a avut loc primul curs de dezvoltare a creativității și abilităților de viață din cadrul proiectului „CreaFuture – Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”, susținut de formatorul Adriana Cojocariu și consilierii de dezvoltare personală, Raluca Bălășcău și Alexandra Aolăriței.
La deschiderea cursului au ajuns la Botoșani și Bogdan Tănase, ofițer de monitorizare și implementare în cadrul Biroului Regional de Comunitare Transfrontalieră (BRCT) Suceava și Alina Elisei, ofițerul proiectului CreaFuture din cadrul BRCT.
Este primul eveniment care se organizează în mediul normal, să-i spunem, în condițiile pandemiei. Cred că se poate organiza, noi știm proiectul, ne place că este această cooperare între mediul ONG și instituțiile de învățământ, atât pe partea română cât și pe cea ucraineană. Trebuie să spunem că este un proiect de cooperare transfrontalieră și sigur, de pe urma activităților la care dumneavoastră participați vor beneficia și tinerii din Ucraina, nu doar cei din România.
Bogdan Tănase, ofițer de monitorizare și implementare în cadrul Biroului Regional de Comunitare Transfrontalieră (BRCT) Suceava
Proiectul într-adevăr are activități foarte frumoase și sperăm din toată inima să le puteți realiza pe toate și cu drag o să venim în continuare și la următoarele activități.
Alina Elisei, ofițerul proiectului CreaFuture din cadrul BRCT
Au fost de asemenea prezenți și reprezentanții partenerului Casa Corpului Didactic (CCD) Botoșani, Dana Biolan, responsabil pentru organizarea cursului, Cristina Manoache, care se va ocupa de organizarea laboratoarelor non-formale, Felix Arhip asigură asistența tehnică dar și Sorin Luca, directorul instituției, în inedita calitate de cursant.
Din punctul de vedere al partenerului CCD Botoșani, noi sprijim proiectul nu doar prin participarea la toate celelalte activități, ci și prin organizarea cursului pentru dumneavoastră și urmare a cursului, vor fi laboratoarele non-formale pe care dumneavoastră le veți organiza după această perioadă.
Isabella Cantemir, coordonator proiect Casa Corpului Didactic Botoșani
Proiectul este important și pentru Casa Corpului Didactic Botoșani prin prisma faptului că, pe lângă colaborarea tuturor actorilor implicați, instituția va asigura partea de sustenabilitate prin includerea cursului în oferta educațională județeană, dar și a laboratoarelor non-formale ca activități științifice, metodice și culturale.
Cursul s-a desfășurat zilnic în intervalul orar 12:00 – 18:00 și au participat 20 de facilitatori educaționali, pe terasa Complexului Maria din municipiul Botoșani.