Marina Priscu și-a început cariera în învățământ la Școala Cerlena, care i-a devenit al doilea cămin, iar elevii a doua familie.
Pentru a ajunge atât la inimile lor dar mai ales pentru a le deschide mințile și oportunitățile spre un viitor profesional sigur, încearcă să găsească noi și noi modalități. Așa a ajuns să facă parte din seria a doua a cursului „CreaFuture – Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
Are 26 de ani și pune pasiune în tot ceea ce face. În drumul său spre autodesăvârșire profesională, a acumulat noi cunoștințe de la trainerii CreaFuture. Care i-au lăsat…
„Niște impresii foarte emoționale, a fost foarte interesant pentru că la așa un curs sunt pentru prima dată. Și mult ce am luat, ce voi folosi mai departe în lucrul meu la școală, sunt multe merode noi și cred că în viitor vom folosi metodele acestea pe care le-am învățat în aceste zile de la trainerii noștri din România”,
Marina Priscu, profesor
Vorbește entuziast despre experiența „CreaFuture” dar și despre „bagajul” de informații care i-a fost transferat în zilele cursului.
„Sincer să vă spun mi-au plăcut toate metodele. Dar cea mai tare metodă, pentru că fiecare dintre noi am avut o metodă care ne-au dat-o ca temă pentru acasă și am avut metoda celor 5 W și H. Această metodă mai detaliată am învățat-o și asta mi-a plăcut cel mai mult: întrebări – răspuns, întrebări – răspuns”
Creativitatea este totul în dialogul cu elevii. Este sigură de asta: „Da, cred că da. Nu cred, chiar este. Mult. Activată, este foarte importantă cu elevii”.
Marina Priscu pare că a găsit metoda ideală de a-și menține elevii atenți la ore. Și totodată pentru a le transmite din bogăția cunoștințelor, averea cea mai de preț a unui copil aflat în plină formare:
„Da, la ore numai astfel de metode încerc să folosesc pentru că ei se plictisesc cu metodele clasice și trebuie cât mai multe metode să le folosim în timpul unei lecții ca să le fie elevilor interesant”.